Biografie auteur - Spring Produkties - online boekenwinkel

Ga naar de inhoud
BIOGRAFIE Enzo Farina

Enzo Farina is geboren in Poperinge, in 1948, maar bracht zijn volledige jeugd door in Elverdinge. Zijn mama, Maria Vermeulen,  was van daar afkomstig. Antonio Farina was zijn vader. Een Italiaan uit de Zuiderse Puglia-streek waar de zon, de blauwe hemel en de druiven altijd domineren in het glooiende landschap.

Die zuiderse sfeer is nauw verbonden met Enzo Farina.

Vrij vroeg werkte hij in een superb vakantiecentrum niet ver van Salerno en Napels. De directie van de Floreal-groep riep hem echter terug om directeur te worden van het vakantiecentrum Floreal in La Roche. Later “verhuisde“ hij naar Floreal-Blankenberge. Hij eindigde zijn loopbaan als “quality-inspecteur” voor dezelfde Floreal-groep die  actief is binnen het “Toerisme voor Allen”.

Enzo is vooral een cultuurmens. Hij werd verkozen tot voorzitter van de Blankenbergse Cultuurraad in 1996 en bleef dit tot 2019. Toen hij 70 werd, besliste hij alle publieke functies neer te leggen.

Reeds vele jaren schreef Enzo Farina occasioneel korte verhalen, cursiefjes, promo-teksten….maar het is pas nadat zijn vriend Jos Vercruysse ( van Toerisme-Vlaanderen)  aandrong om de verhalen niet te laten verloren gaan, dat Enzo Farina in consensus met de Ieperse uitgeverij Spring Produkties besloot om een bundel verhalen in boekvorm uit te geven.

Met wat overdrijving kun je stellen dat de (sociale) horeca-carrière van Enzo eindigde waar zijn pennenvruchten zijn gestart. Of waarom een “pensionering“ nog goed kan zijn…

In de verhalen van Enzo zal je de zuiderse sfeer, grappige anekdotes… terug vinden maar ook hier en daar zijn duidelijk sociaal en rebels engagement dat nog steeds “in lijf en geest“ zit.

Begin 2023 verraste Enzo zijn lezerspubliek met zowaar een roman, meer nog: een heuse liefdesroman ! 'Ludo & Carla' mag met recht en reden 'hèt liefdesverhaal van het voorjaar 2023 genoemd worden.
Een romantisch verhaal boordevol verrassende wendingen.  'Ludo & Carla' werd eveneens uitgegeven door Spring Produkties uit Ieper.


DUO SUPER VOORDEELPAKKET !
Terug naar de inhoud