Het weeskind van Yper - Spring Produkties - online boekenwinkel

Ga naar de inhoud

THEMA VAN DE HISTORISCHE ROMAN

'Het weeskind van Yper'

 

'Het Weeskind van Yper' (*)  is geen soldatenroman in de echte zin van het woord.  

De gevechten tussen de vijandelijke legers op enkele kilometers van de stad blijven als een continu gerommel op de achtergrond maar komen slechts in grote trekken aan bod.

'Het Weeskind van Yper' is een historische roman die het relaas vertelt van de Ieperlingen tijdens de eerste bloedstollende oorlogsmaanden waarbij duizenden bewoners en vreemdelingen, mannen, vrouwen en kinderen het slachtoffer werden van het oorlogsgeweld.  

We weten dat de stad in de as gelegd werd door de Duitse kanonnen en dat vooral de Engelsen Ieper tot  het bittere einde verdedigd hebben.  Maar wat gebeurde met de inwoners? Hoelang verbleven ze in de stad? In welke omstandigheden overleefden ze het vuurgeweld? Waren er slachtoffers? Onder de dagelijkse moordende beschietingen lopen mijn fictieve personages bekende Ieperse figuren tegen het lijf: De heroïsche pastoor Camille Delaere en zuster Margriet-Marie, burgemeester Colaert, deken de Brouwer, Arthur Stoffel, Leon Van der Ghote en vele andere...

Het is een verhaal over oorlog en vrede, over haat en liefde, vriendschap en verraad, eer en schande, lafheid en moed met de ontknoping van het drama tijdens de laatste dagen van het zieltogende Ieper.

(*) officiële schrijfwijze van Ieper in 1914

(boek)
19,95 €

(6% btw inbegrepen)

afhaalprijs in Ieper

OPTIONEEL (vanaf + 3.95 €)
geleverd bij je thuis (in Belgiië)
of op een BPOST  / CUBEE
afhaalpunt in je buurt

Minneke Van Heule-Verraes heeft haar jeugdjaren doorgebracht in Ieper.

Haar passie voor geschiedenis (fictie en non-fictie) en voor literatuur in het algemeen heeft haar er toe aangezet zelf een roman te schrijven.


Tijdens haar regelmatige bezoeken aan haar geboortestad drong de vraag zich op wat er met de Ieperlingen gebeurd was in de eerste oorlogsmaanden van de 'Grote Oorlog'.
Waren ze gevlucht, meteen na de eerste moordende beschietingen op de stad in oktober 1914 of waren ze gebleven?
Waren er slachtoffers? Hoelang verbleven de inwoners in Ieper en onder welke omstandigheden?

'Het weeskind van Yper' is gegroeid uit die nieuwsgierige vraag.


TECHNISCHE FICHE

  • auteur : Minneke Van Heule

  • 478 bladzijden

  • kaft in duotone

  • uitgeverij : Coppens

  • ISBN: 9789090293691

  • 01/12/2015Terug naar de inhoud